Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ταξιδιωτικές εντυπώσεις


Φτάσαμε στο Λονδίνο την Παρασκευή 11/02 με πολύ κέφι, πολλά πράγματα να κάνουμε και λίγο χρόνο. Εγκατασταθήκαμε στο αρκετά καλό Lancaster Gate Hotel, δίπλα στην ομώνυμη στάση του undergroung και σε δύο στάσεις λεωφορείων (τα οποία είναι πιο βολικά και πιο ευχάριστα από τα λαγούμια του υπογείου).
Αμέσως μετά, μια απαραίτητη junk food experience στο λατρεμένο Burger King της Leicester Square (γιατί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα αυτές οι τόσο dirty-tasty φωλιές???).
Λονδίνο σημαίνει πολλά πράγματα: πανέμορφο αστικό τοπίο, αύρα ενός φοβερού fusion παρελθόντος-παρόντος-μέλλοντος, μικρά μυστικά σε κάθε γωνιά κλπ. Αλλά, επίσης, Λονδίνο σημαίνει shopping! Τρέχουμε λοιπόν Oxford Circus και βουτάμε με τα μούτρα στην Topman και στην River Island.
Μεταξύ μας πήγαμε και στο Primark στην Oxford Street: Πάμφθηνα ρούχα αλλά νιώθεις λίγο άσχημα εκεί μέσα, πολύ φτήνια ρε παιδί μου.
Primark shop window
Για να συνέλθουμε περνάμε από το legendary μαγαζί της Vivienne Westwood στην Conduit Street.
Υπέροχα! Όλα της υπέροχα!

Και συνεχίζουμε με αγορά αρώματος στην Abercrombie & Fitch (δεν το φέρνει κανείς στην Ελλάδα δυστυχώς).


Μια βόλτα στην Burlingotn Arcade για να χαζέψουμε υπέροχα ρολόγια και υφάσματα και να μυρίσουμε τα ανεπανάληπτα αρώματα Penhaligon's μας φέρνει μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη: Η λατρεμένη Ladurée έχει ανοίξει και στο Λονδίνο!!! Καυτή σοκολάτα (η καλύτερη του κόσμου), macarons praliné και πάστα Plaisir Sucré (δυστυχώς είχε τελειώσει το millefeuille praliné - το απαύγασμα των απανταχού γλυκών).


Νύχτωσε και ήρθε η ώρα για ποτό: Covent Garden και FREVD για υπέροχα cocktails!

Ήπιαμε το απολαυστικό Gina (Crème de Cassis, Hendricks Gin, λεμόνι, αγγούρι, μέντα και tonic).

Σάββατο πρωί και επιδρομή στο Camden Town
Ψώνια και χάζι και αρώματα και used βιβλία στο υπέροχο Black Gull Bookshop και πεντανόστιμο λιγδιασμένο κινέζικο (salt&pepper chicken και noodels και sweet&sour chicken με 5 λίρες)!


Συνέχεια στο ανερχόμενο East London. Βόλτα στην Brick Lane όπου πέσαμε και σ' ένα παζάρι vintage ρούχων! Στη στροφή του δρόμου η Old Truman Brewery, ο πιο hype δρόμος του alternative Λονδίνου: φοβερό crowd, ωραία μαγαζιά (κορυφαίο το Cafe 1001).


Πριν φύγουμε μια στάση στο καλύτερο vintage store του Λονδίνου: Absolute Vintage.

Το επόμενο πρωί σειρά έχει το Notting Hill. Στάση στο Retro Man για φτηνά vintage ρούχα και στο One of a Kind για πανάκριβα designer ρούχα.


Κατηφορίζουμε την Portobello Road ψωνίζοντας ρολόγια και δαχτυλίδια, κάνουμε μια στάση για καφέ στο Caffè Nero (ο καλύτερος latte που ήπια στο Λονδίνο) και ονειρεμένα cupcakes στο Hummingbird Bakery.

Άλλη μία στάση πριν φύγουμε: Portobello flea market. Chanel, Christian Lacroix, Chloé by Karl Lagerfeld και Hermès σε απίστευτες τιμές (για να μην συζητήσω ότι βρήκαμε δερμάτινο μπουφάν με 5 λίρες).


Για να τιμήσουμε και τις αγγλικές παραδόσεις, απογευματινό τσάι στο Caffé Concerto στο Haymarket (η ωραιότερη τάρτα φράουλα που έχω φάει).

Το βράδυ αλκοόλ, μουσική και τηγανητές πατάτες με cheddar. Πρώτα στο The Diner στην Carnaby Street και μετά στο The Swan στο Bayswater.


Τελευταία μέρα, τη Δευτέρα 14/02 πριν φύγουμε για Heathrow μια βόλτα στα υπέροχα Kensington Gardens, ίσως το ομορφότερο κομμάτι του Hyde Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου